Výlet do Jeseníků pro děti 26.9.2020 – přesunuto na 10.10.

TJ Sokol Bořitov pořádá pro cvičící žactvo turistický zájezd do Jeseníků. Pěší túra a program zájezdu je zvolen tak, aby vše zvládly i menší děti. Program zájezdu:

Odjezd z Bořitova v 7:15 od Manga v sobotu 10. října 2020, příjezd na Ovčárnu pod Pradědem před 10:00h. Výšlap na Praděd po pohodlné asfaltové cestě s pozvolným stoupáním. Vychází se z nadmořské výšky 1300 m. Délka trasy na vrchol Pradědu ve výšce 1 491m je 3-3,5km a dá se vyjít i s kočárkem. Při pomalejší chůzi cesta nahoru trvá necelou hodinu v čistém horském ovzduší. Z vrcholu Pradědu jsou krásné vyhlídky na celé Jeseníky, v případě dobré viditelnosti i slovenské hory, Krkonoše se Sněžkou, Alpy a další. Výhledy lze vylepšit ještě z vyhlídkové plošiny, která je ve výšce 70 m televizního vysílače na vrcholu Pradědu. Po odpočinku a užití výhledu sejdeme stejnou cestou k chatě Barborka na parkoviště Ovčárny k autobusu, který nás zaveze do Karlovy Studánky. Po zhlédnutí vodopádu v blízkosti parkoviště se projdeme lázeňskou částí města s možností občerstvení v cukrárně, kavárně či restauraci (asi 2,0hod. volného času). Předpokládaný odjezd z Karlovy Studánky je kolem 16:00h. a návrat do Bořitova v 18:30 – 19:00.

Dopravu nám zajistí cestovka KMtour Boskovice komfortním autobusem (klimatizace, možnost zakoupení nápojů, teplé párky, zkušený řidič). Doprava pro účastníky je zdarma a je hrazena z dotace Můj klub, kterou TJ Sokol získala od MŠMT pro sportovní aktivity cvičících dětí a dále sponzorského daru boskovické cestovky. Občerstvení si hradí každý sám, společný oběd není zajištěn.

Přihlášení na zájezd přijímají cvičitelé ve cvičebních hodinách od pondělí 14. 9. do středy 23. 9. 2020 nebo písemně mailem na adr. lud.matouskova@email.cz U menších dětí (od 3 do 7 let) je nutný doprovod rodiče či dospělé osoby. Konečné informace k zájezdu (počet účastníků,zasedací pořádek v autobusu aj.) budou podány ve středu 24.9. v 17,30h. na sokolské zahradě.

 

Comments are closed.