Slavnostní otevření nového sportovního areálu

Dne 27.7 2019 se na hřišti u Váňových uskutečnila Oslava 45. výročí založení oddílu kopané. Při této příležitosti také proběhlo slavnostní otevření a „pokřtění“ nového fotbalového hřiště a zázemí pro sportovce. Události se zúčastnilo několik významných bořitovských, ale i českých osobností. Přítomni byli starosta Bořitova Antonín Fojt, místostarosta a hlavní garant přestavby Alois Ťoupek. Ti společně s místopředsedou FAČR, Zdeňkem Zlámalem, olympioničkou Šárkou Kašpárkovou a úspěšnou bořitovskou výškařkou Michaelou Hrubou posvětili nové hřiště šampaňským. Po proslovech Antonína Fojta a Zdeňka Zlámala nastoupil na hřiště bořitovský výběr starých pánů, aby změřil síly s Bolkovou jedenáctkou. Bořitovští veteráni předvedli solidní výkon a s týmem plným sportovních legend uhráli remízu 4:4, rozhodnout tak musely penalty. Ty nakonec dopadly lépe pro Bolkův výběr. Po tomto utkání následovaly cvičné tréninky a zápasy našich přípravek, které se utkaly s týmy Žijeme hrou. Posledním zápasem na programu bylo utkání mužů Bořitova a Černé Hory. Bořitov, účastník okresní třídy mužů, odehrál dva sympatické poločasy, herně vyrovnané s Černou Horou, která již několik let působí v I.B třídě Jihomoravského kraje. Rozdílem však byla kvalita v zakončování, kde byla Černá Hora efektivnější, a nakonec zvítězila 4:0. Po utkáních následoval program na parkovišti, kde vystoupil šikovný hráč na elektrickou kytaru Ríša Dobiášek, a poté k poslechu a tanci zahrála skupina K-Band.

Akci lze hodnotit jako vydařenou, předpověď počasí, jež slibovala celodenní déšť, se nakonec nevyplnila a pršelo jen krátce po poledni. Poté se situace zlepšila a až do konce akce ve 23 hodin panovalo příjemné počasí. Návštěvníci měli možnost ochutnat speciality na grilu, které si pro ně připravili bořitovští hasiči, nebo srnčí a hovězí guláš, a k němu vychlazené pivo či limonádu ve stánku na parkovišti i na baru uvnitř budovy. Akce se zúčastnilo přibližně 250 návštěvníků. Po tomto otevření bude areál k dispozici i bořitovské veřejnosti. Věříme, že bude, společně s budovou se zázemím, sloužit svým účelům a stane se novým střediskem kulturního, společenského a sportovního života v Bořitově. Fotbalová sezona 2019/2020 začíná již v srpnu, a my se těšíme na příjemné chvilky strávené s vámi v tomto novém moderním areálu!

Na tomto místě bychom také rádi poděkovali všem organizátorům a účastníkům akce, zejména obci Bořitov, SDH Bořitov a všem ostatním dobrovolníkům, kteří se zasloužili o její hladký průběh.

 

Comments are closed.